user_mobilelogo
Wegwijzer Zuid-Limburg

Zuid-Limburg

ER VALT VEEL TE BELEVEN!

View more
Wegwijzer Noord-Eifel

Noord-Eifel

WANDELGEBIED BIJ UITSTEK!

View more
Wegwijzer Vulkaneifel

Vulkan-Eifel

WANDELGEBIED BIJ UITSTEK!

View more
Wegwijzer De Moezel

Langs-de-Moezel

NOG IN ONTWIKKELING!

View more

Wie is online

We hebben 33 gasten en geen leden online

De tolheffing in Duitsland voor personenauto's wordt met een jaar uitgesteld. Dat heeft de Duitse minister van Verkeer Dobrindt gezegd. Aanleiding is een juridische procedure die de Europese Commissie waarschijnlijk begint. "Daardoor loopt de implementatie van infrastructuuraanpassingen vertraging op", zegt Dobrindt in een interview met Bild.
 
Duitsland wilde dat automobilisten vanaf volgend jaar op de Duitse snelwegen tol betalen, maar dat wordt op zijn vroegst vanaf 2017. 
Dobrindt wil zowel Duitsers als buitenlanders tol laten betalen. Duitsers krijgen dat geld terug, in de vorm van een lagere wegenbelasting, maar buitenlanders niet.
 
Discriminerend
De plannen zijn volgens de Europese Commissie discriminerend voor buitenlandse automobilisten en daarmee strijdig met het Europese recht. Daarom overweegt de commissie naar het Europese Gerechtshof te stappen. Later vandaag maakt de EC bekend of er inderdaad juridische stappen volgen.
01 Groene lijn
 

ivm

Ik zie in Duitsland dat de E10 benzine aanmerkelijk goedkoper is.
Kan ik die tanken voor mijn Golf? Ik tank nu loodvrij 95.

 

Erik-Jan de Jong van het ANWB Autoteam antwoordt:

Volgens opgave is de Golf IV en V met FSI-motor niet geschikt voor E10. De overige versies zijn dat dus wel. Heeft u dus een Golf VI dan kunt u gewoon E10 tanken. De prestaties van de motor zijn dan wel een fractie minder bij E10, met ook een wat hoger verbruik als gevolg.

  • E10 is een mengsel van tenminste 90 procent fossiele brandstof en maximaal 10 procent ethanol.
  • De E staat voor ethanol en de 10 geeft het percentage daarvan aan. Het idee erachter is dat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert, zonder dat auto's massaal aangepast hoeven te worden aan een andere brandstofsoort. Overigens is de bekende Euro95 vaak feitelijk E5. Al jaren wordt daarin maximaal vijf procent ethanol bijgemengd. Dit heeft nog nooit tot problemen geleid.
  • De ANWB adviseert om deze brandstof alleen te tanken als je auto ervoor geschikt is. Kies anders altijd de gewone Euro 95 of de premiumbrandstof, bijvoorbeeld SuperPlus 98.
U kunt hier controleren of uw eigen auto

internet 15 geschikt is voor E10: http://www.e10check.nl/

01 Groene lijn

 

Kennzeichen-DAU

Op deze website kunt u het kenteken opzoeken: autokennzeichen-info 

TUVNordWat is een Tempo 100-ontheffing?

Wanneer u een Tempo 100-ontheffing heeft, mag u met uw personenwagen met caravan, aanhangwagen of vouwwagen 100 km/uur rijden op de snelweg in Duitsland (in plaats van de gebruikelijke 80 km/uur). Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen, moet aan bepaalde eisen worden voldaan zodat u uw caravan aanhangwagen of vouwwagen kunt laten inspecteren om deze ontheffing te krijgen. Sinds 2005 wordt de ontheffing overigens verleend op de caravan of aanhanger en niet op de combinatie ervan met de personenwagen. Dit betekent dus dat de ontheffing geldig blijft wanneer u een andere auto koopt. Dit is gebaseerd op de "Dritte Verordnung zur Änderung der 9. Ausnahmeverordnung zur Straßenverkehrsordnung" die sinds 2005 in Duitsland van kracht is. In het kort komt deze richtlijn erop neer dat het maximale gewicht van de caravan of aanhangwagen gelijk mag zijn aan het lege gewicht van het trekkende voertuig.

logo anwbWinterbanden en sneeuwkettingen in Duitsland

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto's ook beschikken over een winteruitrusting.

Lees verder op de website:
 
 
Lieserpfad

LieserPfad

Your caption text goes here

View more
Eifelsteig

Eifel-Steig

Wandelen in de Eifel

View more
Wandelen in de Rijnland-Palts

Wandelen.

Wandelen in de Rijnland-Palts

View more
Vulkaneifel Natur und Geopark

Natur-Geopark

Het land van maren en vulkanen

View more